Site Loader
Fönsterrenovering

När våren har kommit börjar vi se saker i ett annat ljus – bokstavligt talat. Många inser att det är dags att putsa fönstren, men kanske finns det mer än så som behöver göras. Det kan rent av vara så att fönstren är i behov av renovering och ommålning. 

Hur ser fönstren hemma hos dig ut? Börjar färgen släppa? Är det sprickor i kittet? Drar det från bågarna. Då kan det vara dags att göra en fönsterrenovering. En sådan kan vara mer eller mindre omfattande. 

Om du har ett sommarställe på en populär plats kan det vara så att alla fönsterrenoverare är uppbokad redan nu. Förra sommaren var det så på Gotland. Men det kan däremot vara en bra idé att boka in fönsterrenovering i Stockholm när många är bortresta. Du kan läsa mer om fönsterrenovering, och begära en offert, på stockholm-fönsterrenovering.se.

Varför välja professionell fönsterrenovering?

Den som har en sommarstuga har kanske skrapat, oljat, kittat och målat om några fönster på egen hand. Men det är en sak att utföra en fönsterrenovering av kanske åtta fönster, något helt annat att renovera samtliga fönster i ett hus med ett flertal lägenheter. 

Om du bor i en bostadsrättsförening får du i de flesta fall inte renovera fönstren. De räknas till exteriören, och den är det föreningen som har ansvar för. Det ligger också i föreningens intresse att bibehålla ett enhetligt utseende på exteriören. Det är därför som bostadsrättsföreningar väljer att anlita professionella hantverkare till fönsterrenoveringen. 

Men det finns även ett annat skäl, som är lika viktigt för privatpersoner som för fastighetsägare som bostadsrättsföreningar. Det handlar om miljö och hälsa. Gammalt fönsterkitt kan innehålla asbest. En professionell fönterrenoverare vet dels om det gäller dina fönster, men också hur hen ska arbeta för att skydda både hälsa och miljö. Det är ytterligare ett skäl.