Site Loader
Badrumsrenovering

Vissa säger att skönhet börjar med en bra foundation. Andra säger att grunden är en hårborste av bra kvalitet. Jag hävdar dock att grunden för varje bra skönhetsrutin är ett bra badrum. 

Du kan inte få en bra skönhetsrutin om du inte har ett badrum med bra duschmunstycke, bra förvaring för produkter, handdukar och annat, och sist men absolut inte minst: bra beslysning. Det kanske inte är så kul att se sitt fejs i all sin glåmighet när du gått upp klockan sex på morgonen den femte november, men om du inte kan se hur illa det ligger till, då kan du inte heller åtgärda det. En badrumsrenovering kan vara den bästa present du kan ge din kropp.

Badrumsrenovering i bostadsrätt

Bor du i bostadsrätt är det första steget att ta reda på när stambyte gjordes senast. Om det var länge sedan, är det kanske dags igen snart. Vid stambyte rivs det gamla badrummet ut. Därför väljer de flesta att renovera i samband med stambytet. Det kan också finnas andra regler i just din förening, så kontrollera med styrelsen vad som gäller där du bor. 

Fler saker att tänka på rörande badrumsrenovering i bostadsrätt hittar du på https://stockholm-badrumsrenovering.nu/badrumsrenovering-i-bostadsratt/.

Men jag bor i hyresrätt/andra hand

Även om du bor i hyresrätt, eller i andra hand, kan du göra mycket för att skapa ett badrum som bättre svarar mot dina behov. Det är bäst att börja med att kolla med värden vad som är tillåtet. Sedan kan du börja samla inspiration.

Vad vill du ha i badrummet?

Oavsett om det rör sig om en liten renovering eller en mer genomgripande bör du fundera på vad just du behöver i ditt badrum. Är du en person som helst duschar eller badar i badkar? Använder du många produkter, så att du behöver ett stort badrumsskåp? Eller vill du ha golvvärme?

Gör en lista på hur ditt drömbadrum ser ut, och fundera sedan på vad som är görbart. Om du äger din bostad kan du också konsultera en byggfirma, för att få en offert.