Site Loader
Målare

Ny färg kan göra mycket för ett rum. Det är inte alltid man behöver måla om hela rummet, det kan räcka med ny färg, eller ny tapet, på en vägg, så man får en s.k. fondvägg. Visst går det att måla om själv, men det allra bästa resultatet får man om man låter en professionell målare göra jobbet. 

Ny färg ger nytt liv åt en bostad. Det gäller i villor lika väl som i lägenheter. Och det går att göra mycket med färg, inte bara måla alla väggar i ett rum. Man kan skapa en fondvägg, stänkmåla, måla med schabloner, vilket var vanligt förr i tiden, eller göra på något annat sätt. 

Visst går det att måla på egen hand, men bäst resultat får du om du anlitar ett proffs. När jag skulle måla om hemma anlitade jag Ekelunds måleri, som framför allt arbetar i Huddinge, Haninge och Farsta. Den viktigaste anledningen till att låta en yrkesskicklig målare ta hand om jobbet är att de vet hur viktigt underarbetet är. Som glad amatör är det lätt hänt att man slarvar med detta.

Olika former av målning

Vare sig du kontaktar Ekelunds, eller någon annan målarfirma, eller väljer att göra jobbet själv, har du många typer av målning att välja mellan. Här kommer jag att gå igenom några.

  • Fondvägg innebär att en vägg målas med en annan färg än resten av rummet, eller att den tapetseras med en annan tapet. Detta var mycket populärt för några år sedan, så populärt att fondväggen är lite hånad idag. Men det kan passa mycket bra. Mer om fondväggar kan du läsa här.
  • Schablonmålning av väggar var vanlig förr i tiden, och man kan fortfarande se väggar målade med denna teknik i en del gamla torp. En anledning till att folk målade med schabloner förr i tiden var att de inte hade råd med tapeter. Vill du schablonmåla hemma, läs den här guiden från Gård och Torp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *