Site Loader
Skilsmässa

Det är inte roligt att skilja sig. Det vet alla som gått igenom en skilsmässa. Samtidigt kan processen kännas privat, vilket gör att man inte vill ta hjälp av utomstående. Det finns dock många skäl till varför man bör ta hjälp av en jurist, om skilsmässan ser ut att bli det minsta komplicerad. 

Juridisk assistans vid skilsmässa är nästan alltid en bra idé. Det är nämligen en juridisk process, som beslutas av tingsrätten. Dessutom kan du, om du ska skiljas, få bra råd av en erfaren jurist, som har hjälpt många klienter genom skilsmässor. Det handlar inte bara om juridik, utan även om andra saker. Det är inte ovanligt att det uppstår tvister om andra saker, som inte direkt har med skilsmässan att göra, när ett äktenskap upplöses.

Skilsmässorna ökar

I vissa länder är det vanligt att par där båda nyligen gått i pension skiljer sig, eftersom parterna irriterar sig mer på varandra när båda plötsligt är hemma hela dagarna. Kanske är det också därför som många skiljer sig efter att ha skaffat ett fritidshus.

Nu rapporterar många medier att skilsmässorna har ökat till följd av coronapandemin. Det kan dels ha att göra med att många har arbetat hemifrån, men det kan också bero på att många helt enkelt mår sämre under pandemin. Kanske hör du själv till de som kommit fram till att ditt äktenskap inte längre fungerar. Då är det en bra idé att kontakta en jurist så snart som möjligt. 

Om du har barn bör du inte bara tänka på det juridiska. Att ni skiljer er kan absolut vara det som är bäst för barnen, men det är viktigt att tänka på dem, så att skilsmässan inte blir onödigt smärtsam för dem. Läs mer om hur skilsmässan blir så bra som möjligt för era gemensamma barn här