Site Loader
Tips för dig med långt hår

För mig är det väldigt viktigt att ta hand om mitt hår. Med ett långt, välvårdat hår känner jag mig mer feminin och får ett bättre självförtroende. Att få mitt hår att växa sig långt har dock varit en ganska lång process. Mitt hår växer rätt sakta av naturen, bara någon centimeter på två – tre månader. Det krävs alltså lite tålamod för att få långt hår.

Idag tänkte jag tips om mina absolut bästa tips för att få håret att växa snabbare. Det är metoder och produkter som jag själv har använt flitigt under den senaste tiden.

Låt bli saxen och låt håret växa

Om ditt hår ska kunna växa sig långt måste du låta bli saxen. Jag vet att spröda toppar och slitet hår inte ser så roligt ut. Just därför är det viktigt att ta hand om håret på bästa sättet så att du kan skippa saxen. Om du toppar ditt hår var sjätte vecka kommer det aldrig att växa sig långt. 

Återfukta håret

Återfukta ditt hår regelbundet med en inpackning. Då blir håret mjukare och finare. Om ditt hår känns livlöst kan du även testa att köpa en proteinrik hårinpackning. Du kan mer än gärna låta din hårinpackning sitta i över natten för ett extra bra resultat.

Strunta i blekning och hårfärger 

Att färga håret kan vara riktigt förödande om du vill att håret ska växa sig långt. Jag har slutat att färga mitt och märker att mina toppar och längder nu känns friskare. Att bleka håret är dock ännu värre, då kan du få sönderbrända toppar.

Skippa all värme på håret

Medan du låter ditt hår växa sig långt, starkt och friskt är det bra att skippa all värme på det. Sluta föna ditt hår och lägg bort såväl plattång som locktång. Tvätta heller inte ditt hår i riktigt varmt vatten, då kan du bränna sönder det. Det absolut bästa är istället att tvätta håret i ljummet eller kallt vatten. Jag brukar massera in mitt schampo och balsam extra länge i håret så att min hårbotten får sig en skön massage. Det ska nämligen stimulera hårrötterna till en snabbare hårväxt. 

Låt håret vila

Det som jag tycker har fungerat absolut bäst för mitt hår under dess utväxtsfas är att låta det vila. Istället för att tvätta håret för ofta, något som inte sällan kombineras med hårföning och ivrigt kammande, har jag låtit mitt hår vila från allt. Den senaste tiden har mitt hår mestadels suttit uppe i en tofs på huvudet, något som verkligen gjort under för dess längd och kvalitet.

Håll ut under hårets livsfaser

När du väntar på att ditt hår ska växa sig lika långt som mitt, då är det viktigt att inte ge upp. Mångas hår växer sakta så håll ut och visualisera hur fin du kommer bli i långt år. Håret växer i olika faser. Håret på huvudet har nämligen en livscykel som det går igenom. I en fas växer håret medan det i nästa fas sitter fast på huvudet utan att växa. Om du känner att din hårväxt står still kan det helt enkelt vara så att det just nu inte befinner sig i en tillväxtfas.