Site Loader
Fotobås

Att hyra ett fotobås är populärt för att höja stämningen på en fest. Det är framför allt populärt på bröllopsfester, där det kan behövas lite extra aktiviteter för att undvika dötid. Vissa blir så inspirerade att de friar i fotobåset.

Till sommarens fester, inte minst bröllopsfester, är det strykande åtgång på fotobås som hyrs ut av företag som arbetar med event på olika sätt. Fotobåsen finns i olika storlekar, och med olika tekniska finesser. Det finns bl.a. fotobås med greenscreen, som gör det möjligt att välja bakgrund själv. Det går också att välja mellan olika storlekar, beroende på om det ska tas gruppfoton eller om man vill ha en mer intim känsla, som i de gamla passfotobåsen. Läs mer om de olika fotobåsen på hyrafotobås.se.

Eftersom det är vanligt att fotobås hyrs till bröllop är det troligen inte ovanligt att frierier också sker däri. Nyheter 24 skriver om fenomenet, men utvecklar inte, och ger heller inga namn på personer som gjort detta. Kanske kan man, som värd, hjälpa den förälskade på traven genom att gömma ringen i fotoautomaten, eller byta ut den vanliga bakgrunden (om man valt ett fotobås med greenscreen) mot en kyrktrappa. Finns det högtalare i fotobåset kan man även byta ut musiken mot kärlekspartnerns favoritlåt.

Fotobås i skivstudion

En originell användning av ett fotobås kan vi läsa om i Västerbottens-kuriren. Där kan vi läsa om Hugo Sundkvist, skivomslagsdesigner som framför allt arbetat med artister från just Västerbotten. När omslagsfotot till Säkert!:s album Däggdjur skulle tas var det omöjligt att få alla medverkande musiker på en och samma bild, eftersom de aldrig befann sig i studion samtidigt. Det fanns dock ett önskemål om att alla medverkande musiker skulle synas på omslaget. Lösningen blev att bygga en sorts fotobås i studion, där kameran doldes bakom en spegel.